Results 1 to 7 of 7

Thread: playing class of heroes 2 on the vita

  1. #1
    Senior Member perrandy's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    florida
    Posts
    276

    playing class of heroes 2 on the vita

    i just got my vita today/yesterday afternoon and i downloaded the game to the vita.and it looks beautiful!...nice that i am playing the game without the memory card haha :0

    any tips to make the vita experience even better? because i am noticing a that there are a few options when i start up the game.anyhow,from now on i'm gonna leave my psp as a back up for psp games.needless to say that i am very happy with my vita and class of heroes 2 being run on it
    btw,anybody playing this game on their vita?

  2. #2
    Administrator vicireland's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    3,419
    Quote Originally Posted by perrandy View Post
    i just got my vita today/yesterday afternoon and i downloaded the game to the vita.and it looks beautiful!...nice that i am playing the game without the memory card haha :0

    any tips to make the vita experience even better? because i am noticing a that there are a few options when i start up the game.anyhow,from now on i'm gonna leave my psp as a back up for psp games.needless to say that i am very happy with my vita and class of heroes 2 being run on it
    btw,anybody playing this game on their vita?
    Yep, looks super-sexy on the Vita. Any game with anime-style hand-drawn graphics should look amazing like CoH2. That OLED screen is no joke.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    174
    If you press and hold the touch screen when the psp game is running you'll get a menu where you have some options for things like filtering, using corners of the touch screen for certain buttons, remapping things to the right analog stick... I haven't play CoH2 yet as I haven't gone through the annoying process of getting a second memory card and signing up for a US account etc... so I'm not sure if anything in there makes CoH2 better to play, but it's worth having a look I guess!

  4. #4
    Senior Member Lord of Pirates's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Gaijinworks Villain Cabal Port; Tending GVC Troll Pits
    Posts
    5,833
    Quote Originally Posted by vicireland View Post
    Yep, looks super-sexy on the Vita. Any game with anime-style hand-drawn graphics should look amazing like CoH2. That OLED screen is no joke.
    The color saturation seems a bit much at times, though it could be the screen density that's bothering me.
    Last edited by Lord of Pirates; 07-04-2013 at 02:50 PM.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    3,061
    I play it on my Vita, it looks and plays awesome :P So far I haven't even had any slowdowns or crashes. Activating the bilinear filtering from the menu enhances the game I believe.

    Quote Originally Posted by Lord of Pirates View Post
    The color saturation seems a bit much at times, though it could be the screen density that's bothering me.
    I think there are settings in the menu that help make it more opaque so the colors dont take you back to the 70s, I haven't tried it out though.

  6. #6
    I played through the main storyline on the Vita. It crashed a few times on me towards the end, but only once was it incredibly obnoxious. I usually save right before I start a floor of a dungeon and I had just finished mapping part of the Seafloor Cave. Went to save, it froze. The other freezes occured when I was leaving Crostini for Beginners Bush. The game would hang on the loading screen. That kind of freezing only happened twice.
    I'm waiting for the patch to roll out before I tackle the endgame content.

  7. #7
    Senior Member Lord of Pirates's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Gaijinworks Villain Cabal Port; Tending GVC Troll Pits
    Posts
    5,833
    Quote Originally Posted by Aristides View Post
    I play it on my Vita, it looks and plays awesome :P So far I haven't even had any slowdowns or crashes. Activating the bilinear filtering from the menu enhances the game I believe.


    I think there are settings in the menu that help make it more opaque so the colors don't take you back to the 70s, I haven't tried it out though.
    I prefer having it off, since games aren't being scaled to a high resolution.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •